ONZE WIJNEN

Smaakmarkt Wijnen staat voor een mooi, eerlijk en natuurlijk & zuiver wijnaanbod in een dito winkel. Zoals smaak centraal staat in de Smaakmarkt, staat smaak ook centraal bij Smaakmarkt Wijnen. Zoals onze winkel wat verschillend is van de klassieke winkel, verschilt ons wijnwerk ook wel wat van de klassieke wijnhandel. Een overzicht van onze werkwijze:

Zuiver en natuurlijk. En ook vaak biologisch.

Bij de selectie van onze wijnen hechten wij zeer veel belang aan de zorg die de wijnbouwer besteedt aan zijn omgeving. Bijna de helft van de wijnen is bio gecertifieerd.

Anderen werken uit principe niet volgens een lastenboek, maar met gezond boerenverstand en met minstens evenveel respect voor omgeving en product. In het glas vertaalt zich dit in een loepzuivere wijnen.

Wijnassortiment

Eigen selectie, eigen import.

Wij maken er een punt van onze wijnen eigenhandig op het domein te gaan selecteren. Al onze Franse domeinen worden door de Sommelier ter plaatste bezocht.

We willen de wijngaarden net als de fermentatievaten en de kelder met eigen ogen zien; het terroir van onze wijnen willen we gezien en gevoeld hebben om het te begrijpen . Daarna wordt er geproefd. Pas dan kunnen we een juist oordeel over de wijn vellen.

Zo onderhouden we ook een aangename en persoonlijke vertrouwensband met de domeinen. Voor onze prachtige Zuid-Afrikaanse selectie gebeurt dit werk door een bevriend collega Sommelier-Conseil.

Wijnassortiment

We doen het net iets anders

Smaakmarkt Wijnen wil voor jou de juiste wijn bij het juiste gerecht en de juiste gelegenheid. Dat is onze missie numero uno.

Waar de traditionele wijnwinkel of supermarkt de flessen aanprijst volgens herkomstland of –regio, presenteren wij onze wijnen volgens hun smaakintensiteit en de plaats in de menu. En hiervoor werken we ook samen met een gediplomeerd Sommelier-Conseil.  “Het aanbieden van wijnen volgens herkomstland of appellatie kan interessant zijn voor de deskundige drinker. Jammer genoeg is dit maar 1% van de bevolking; Voor de grage-drinker (= de overige 99%) zegt dit niets over de smaak van de wijn of het bijhorende gerechtje.

Daarom presenteren we onze wijnen in de winkel in de eerste plaats oplopend volgens smaakintensiteit. Herkomst en prijs zijn van ondergeschikt belang, die liggen allemaal door elkaar. Volgens ons systeem vindt iedereen, zowel de echte wijnkenner als de sporadische drinker, steeds eigenhandig de juiste wijn bij het gerecht.”

Ontdek het volledige aanbod

…met advies

Thomas combineert zijn passie voor wijnen met een flinke dosis kennis. Hij helpt u graag met gepersonaliseerd advies: kom dus gerust langs met uw vragen of met uw menu. Bovendien selecteren we zelf onze wijnen en verzorgen we de import zelf. Daardoor kennen we onze producten als geen ander.

Kortom, we helpen u met plezier verder

ONZE DOMEINEN