ONZE WIJNEN

Smaakmarkt Wijnen staat voor een mooi, eerlijk en natuurlijk & zuiver wijnaanbod in een dito winkel. Zoals smaak centraal staat in de Smaakmarkt, staat smaak ook centraal bij Smaakmarkt Wijnen. Zoals onze winkel wat verschillend is van de klassieke winkel, verschilt ons wijnwerk ook wel wat van de klassieke wijnhandel. Een overzicht van onze werkwijze:

Zuiver en natuurlijk. En ook vaak biologisch.

Bij de selectie van onze wijnen hechten wij zeer veel belang aan de zorg die de wijnbouwer besteedt aan zijn omgeving. Zo selecteren we onze wijnen op duurzaamheid. Met gezond verstand en respect voor omgeving vertaalt dit zich in loepzuivere wijnen, waarvan verschillende puur biologisch.

Wijnassortiment

Eigen selectie, eigen import.

Bijna alle Franse wijngaarden zijn door ons bezocht. Om het terroir te begrijpen, moet je het gezien en gevoeld hebben. Daarna wordt er geproefd om zo een juist oordeel over de wijn te kunnen vellen.

Door rechtstreeks in te voeren, kunnen we onze wijn super scherp geprijsd aanbieden.

Wijnassortiment

We doen het net iets anders

Smaakmarkt Wijnen wil voor jou de juiste wijn bij het juiste gerecht en de juiste gelegenheid. Dat is onze missie numero uno.

Waar de traditionele wijnwinkel of supermarkt de flessen aanprijst volgens herkomstland of –regio, presenteren wij onze wijnen volgens hun smaakintensiteit en de plaats in het menu. Het aanbieden van wijnen volgens herkomstland of appellatie kan interessant zijn voor de deskundige drinker. Jammer genoeg is dit maar 1% van de bevolking; Voor de grage-drinker (= de overige 99%) zegt dit niets over de smaak van de wijn of het bijhorende gerechtje.

Daarom presenteren we onze wijnen in de winkel in de eerste plaats oplopend volgens smaakintensiteit. Herkomst en prijs zijn van ondergeschikt belang, die liggen allemaal door elkaar. Volgens ons systeem vindt iedereen, zowel de echte wijnkenner als de sporadische drinker, steeds eigenhandig de juiste wijn bij het gerecht.

…met advies

Thomas combineert zijn passie voor wijnen met een flinke dosis kennis. Naast biersommelier en kaasmeester, volgt Thomas een opleiding tot wijnsommelier.  Hij helpt u graag met gepersonaliseerd advies: kom dus gerust langs met uw vragen of met uw menu.

ONZE DOMEINEN